Hij is zeer makkelijk en zeer snel klaar. En OMG maar hij is overheerlijk.
Ingrediënten:
2 appels
250gr bloem
250gr suiker
250gr ongezouten boter
4 eieren.
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°.
Smelt de boter op een zacht vuurtje.
Meng de eieren met de suiker en klop ze gedurende 20 minuten met een keukenrobot of mixer tot een luchtig schuim.
Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes. en weeg de rest van de ingrediënten af.
Doe de gesmolten boter op kamertemperatuur bij de eieren en meng voorzichtig door.
Roer er voorzichtig de bloem onder met een spatel. Voeg ook de appels toe en stort onmiddellijk in een beboterde + bebloemde bakvorm.
Zet de cake in de oven en bak op 180° gedurende 45 minuten (hangt af van de cake)
Ik had een springvorm van 20cm ø en ik had wel 55 minuten nodig om hem gaar te bakken.
Maar ik controleer altijd met een priem alvorens ik hem uithaal. Zeker is zeker.
Laat zeker afkoelen in zijn vorm.
Het deeg net voor het in de oven ging.
Net uit de oven. Ik was wat te snel met ontvormen. Vandaar de barsten.
En doorgesneden.
Deze is zeker een van mijn favorieten. Niet te zoet, niet te droog. Maar net goed. Heerlijk. :)
Je kan er natuurlijk ook andere fruitsoorten indoen. Kan allemaal zolang ze niet te nat zijn. :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten