Ingrediƫnten:
120 gr ongezouten boter
3 middelgrote zeer rijpe bananen
180gr griessuiker
250 gr zelfrijzende bloem
1 etl bakpoeder
2 eieren (wit en dooier gescheiden)
bakvorm ingevet en bebloemd.
Werkwijze:
- Oven voorverwarmen op 180C
- Vet een rechthoekige cakevorm in met boter
- Pureer de bananen met een stevige vork.
- Klop de eiwitten met 2 eetlepels suiker stijf.
- Klop de boter met de rest van de suiker tot room en klop er daarna de 2 eierdooiers door.
- Meng het bakpoeder met de zelfrijzende bloem (en indien gewenst de kaneel en het nootmuskaat) en klop de bloem door de bananenpuree tot er geen klonters meer overblijven.
- Voeg hierbij het boter-suiker-dooier-mengsel en klop goed door elkaar. (voeg indien gewenst nu rozijnen, noten of chocolade chips toe)
- Spatel het stijfgeklopte eiwit door het deeg.
- Schep het deeg in de bakvorm, leg indien gewenst enkele schijfjes banaan bovenop het deeg en bak gedurende 40 minuten op 180 graden en daarna 30 minuten op 150 graden.
- Laat de bananencake afkoelen alvorens aan te snijden.
Zo zag het deegmengsel eruit net voor het in de vorm ging.
En zo toen het uit de oven kwam :)
De cake viel hier ZEER in de smaak. Hij was op 123 verorberd. En ook door de NIET bananenliefhebbers :) Zeker voor herhaling vatbaar dus.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten