Pagina's

woensdag 18 september 2013

Bananencake met chocola

Verleden week zat ik met het probleem, dat ik veeeels te veel rijpe bananen had. Wat moet je daar dan mee he? Milkshake maken, bananenijs, bananenyoghurt..... Kan allemaal. Maar ik heb geen bananenliefhebbers in mijn gezin. Dus dan moeten we wat anders verzinnen zodat ze toch op geraken. Dus ging ik aan het googlen en kwam ik bananencake tegen. Ok... nog nooit gegeten, nog nooit geproefd? Dus.... Dan doen we dat maar een keer.

Ingrediƫnten:
120 gr ongezouten boter
3 middelgrote zeer rijpe bananen
180gr griessuiker
250 gr zelfrijzende bloem
1 etl bakpoeder
2 eieren (wit en dooier gescheiden)
bakvorm ingevet en bebloemd.

Werkwijze:
  1. Oven voorverwarmen op 180C
  2. Vet een rechthoekige cakevorm in met boter
  3. Pureer de bananen met een stevige vork.
  4. Klop de eiwitten met 2 eetlepels suiker stijf.
  5. Klop de boter met de rest van de suiker tot room en klop er daarna de 2 eierdooiers door.
  6. Meng het bakpoeder met de zelfrijzende bloem (en indien gewenst de kaneel en het nootmuskaat) en klop de bloem door de bananenpuree tot er geen klonters meer overblijven.
  7. Voeg hierbij het boter-suiker-dooier-mengsel en klop goed door elkaar. (voeg indien gewenst nu rozijnen, noten of chocolade chips toe)
  8. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het deeg.
  9. Schep het deeg in de bakvorm, leg indien gewenst enkele schijfjes banaan bovenop het deeg en bak gedurende 40 minuten op 180 graden en daarna 30 minuten op 150 graden.
  10. Laat de bananencake afkoelen alvorens aan te snijden.
Zelf had ik er dus kaneel EN chocolade bijgedaan.

Zo zag het deegmengsel eruit net voor het in de vorm ging.

 
En zo toen het uit de oven kwam :)
 
 
 
 
De cake viel hier ZEER in de smaak. Hij was op 123 verorberd. En ook door de NIET bananenliefhebbers :) Zeker voor herhaling vatbaar dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten